Weer een stap dichterbij

De WHO (World Health Organization) staat op het punt een ongekende supermacht te worden in de wereld. Daarbij ligt de bevolking bij een nieuwe gezondheidscrisis compleet aan de ketting bij de WHO die dan bepaalt of verplicht vaccineren of lockdowns nodig zijn.
De Stichting Artsen Collectief, waarbij honderden huisartsen en medisch specialisten aangesloten zijn, waarschuwt zelfs dat de organisatie, die nauw samenwerkt met de VN, Bill Gates en het World Economic Forum, op het punt staat ‘dictatoriale bevoegdheden’ te krijgen..

‘DDR 2.0’
De organisatie, met haar hoofdkwartier in Geneve, komt in een positie dat ze misbruik kan maken van haar supermacht. ,,Dit wordt DDR 2.O’’, waarschuwen kritische tegenstanders al. Ook in de Verenigde Staten luiden meerdere senatoren van de Republikeinen (onder wie senator Jim Risch) de noodklok over het verdrag. Dat zal in 2024 door de 194 lidstaten worden ondertekend. ,,Het verdrag gaat de WHO veel te veel controle geven over wereldwijde regels bij een pandemie’’, zegt Risch.

Einde van onze soevereiniteit
Ook Nederland verliest met het verdrag zijn soevereiniteit. Ons land ligt daarmee namelijk juridische aan de ketting bij de WHO, die bij een pandemie of crisis dicteert welke maatregelen nodig zijn.

Quarantaine kampen in beeld
Daarbij kan de WHO zomaar controversiële maatregelen uit de la trekken, zoals verplicht vaccineren en de inrichting van quarantaine kampen, of eisen dat horeca moet sluiten en lockdowns dwingend opleggen.

In Canada en Italië kwamen tijdens de coronacrisis zelfs ongevaccineerde werknemers op straat te staan omdat ze niet geprikt wilden worden. Ontslag kan in een doemscenario (bij een nieuwe crisis) door de WHO ook geëist gaan worden in Nederland. De Tweede Kamer delft daarbij het onderspit.

,,Het verdrag is juridisch bindend” schrijft de WHO in een verslag van een van de laatste vergaderingen die gevoerd is over het nieuwe verdrag. ,,De leden (lidstaten – red.) zijn het erover eens dat een nieuw internationaal instrument ter preventie van pandemieën juridisch bindend moet zijn”, aldus de WHO. De Grondwet van de WHO is leidend.

Jeremy Farrar, omstreden WHO hoofdwetenschapper
De Stichting Artsen Collectief noemt het bovendien extreem zorgelijk dat uitgerekend de harde technocraat Jeremy Farrar in februari is benoemd tot Chief Scientist van de WHO.
De man is bij een nieuwe crisis feitelijk de baas. ,,Hij heeft  de belangrijkste adviserende stem in de aanbevelingen die de directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus zal doen in geval van een nieuwe dreigende pandemie of health emergency of international concern’’, stellen de Nederlandse artsen.

Verstrengeling van belangen
Tot februari was de nieuwe grote man, Farrar, directeur bij de Wellcome Trust, die innig verstrengeld is met de Bill en Melinda Gates Foundation. Hoogleraar Kelley Lee van de Simon Fraser University in Canada, die een boek schreef over de WHO, reageert op vragen van deze nieuwssite Indepen.nl dat miljardair Gates buitensporig veel invloed en macht heeft op de koers van de WHO. Gates is de op een na grootste geldschieter van de WHO, die daarmee financieel afhankelijk is van de filantroop.

Nederlandse regering stelt zich achter het WHO beleid
,,Wie de doedelzakspeler betaalt, bepaalt de melodie. De onafhankelijkheid van de WHO komt hiermee in gevaar’’, aldus Lee.
Tijdens de  coronacrisis zei Bill Gates groot bewonderaar te zijn van China, met zijn zero-covidbeleid. Hij pushte bovendien de vaccins en zei dat mensen geen andere keuze hadden dan prikken (,,Some people think they have a choise’’). Velen herinneren zich de woorden met dergelijke strekking van de toenmalige minister van Gezondheid Hugo de Jonge.

China als “lichtend” voorbeeld
In China vlogen de mensenrechten tijdens de coronatijd compleet uit de bocht door het beleid. Chinezen zaten maanden opgesloten in hun huizen die soms op slot werden gedaan. Ze leden soms honger omdat ze geen boodschappen mochten doen. Ze werden met geweld tegen de grond geduwd voor een verplichte coronatest.

Vreselijke beelden gingen rond van coronaknokploegen in witte pakken, die schreeuwende mensen met geweld dwongen tot vaccinaties of een stok in hun neus duwden voor een test. Kinderen moesten zonder hun ouders naar een kamp voor quarantaine.

Een stap dichterbij
De Nederlandse artsen waarschuwen voor Chinese toestanden in ons land.
,,In de nieuwe regeling schuilt het gevaar dat de WHO op elk moment een ‘public health emergency of international concern’ kan uitroepen, op grond van een lokale ziekte-uitbraak. Vervolgens verliezen landen op belangrijke punten hun soevereiniteit en kunnen inwoners op ondemocratische wijze worden beperkt in hun vrijheid en medische autonomie.’’
Ook kan de WHO gezondheidsproducten zoals vaccinaties dwingend voorschrijven aan de hele wereldbevolking, stellen de artsen. ,,Gezien de grote invloed van big pharma op de WHO lijkt dit een ‘recipe for disaster’ oftewel ‘recept voor een ramp’.”

Censuur en partijverbod
De WHO verwacht dat haar 194 lidstaten, waar Nederland bij hoort, het verdrag in 2024 gaan ondertekenen. Een van de componenten in het verdrag is censuur. De aangesloten lidstaten willen nieuws, wat volgens hen fake is, gaan uitbannen met sancties en tools.
Aan de ondertekening van het verdrag gaat nog wel een openbare plenaire vergadering vooraf in het hoofdkwartier van de WHO, in Geneve.

Bronvermelding en aanverwante artikelen:

https://indepen.nl/artsen-waarschuwen-who-krijgt-dictatoriale-bevoegdheid-bij-nieuwe-crisis/

Omstreden hoofdwetenschapper bij de Wereldgezondheidsorganisatie
https://artsencollectief.nl/chief-scientist-world-health-organization/

Het net sluit zich verder:
https://www.levensreis.nl/index.php/2022/06/28/hoe-democratie-tot-demoncratie-is-geworden/

Weer een stap dichterbij:
https://www.levensreis.nl/index.php/2021/09/29/opnieuw-een-lockdown/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *