Knikkende knieën van de legerleiding

Brief van een veteraan aan het Veteranenplatform dat de legerleiding beschuldigt van verraad aan de bevolking.

Gebruikte afkortingen:
VP = Veteranen Platform
Gvt = gevechtstenue

Geacht VP ,

Mag ik jullie om te beginnen eens vriendelijk vragen waar jullie de buitengewone arrogantie vandaan halen om jullie inbreng te doen in wat onze zaken zijn aangaande het museum plein? Dat klinkt cru, maar hebben we jullie wat gevraagd? Om goedkeuring gevraagd?
Om dan ook nog s te claimen dat jullie “onze belangen behartigen” dat doen jullie al decennia niet.

Waarschijnlijk te druk met politieke belangen, en dito reet likkerij. En waar haal je het lef weg te betwijfelen of dit wel veteranen waren?

Dan ben ik alsnog bereid om jullie de persverklaring te sturen die we gisteren hebben doen uitgaan. En t gesprek met jullie aan te gaan. Let wel, om uitleg te geven. Want meer verdienen jullie niet nadat jullie hier de bek dicht hielden. Als de hielelikkers en carrousel baantjes jagers die jullie nu eenmaal zijn.

Dan komen we dus ook meteen terecht op jullie claim over onwetmatigheid.
Als eerste was de demo aangemeld, is er zelfs ‘n bemiddelings gesprek met de politie gevoerd.

Dan, en dat kun je ook duidelijk lezen in onze persbriefing, gaat het om een BURGER INITIATIEF welke gesteund word door ons. We stonden daar dus helemaal niet namens alle veteranen. Maar stonden we daar op persoonlijke titel, om onze eed op de grondwet gestalte te geven.

Vandaar dat we ook niet in volledig gvt stonden, of dt daar waren, zo waren er bewust geen emblemen, insignes, patches of rangen. Bewust niet dus.

Daarbij, door het spioneren vd eigen bevolking goed te keuren, hebben jullie van defensie zelf n politiek instrument gemaakt. En word het eens tijd dat jullie je weer gaan beseffen dat defensie eigendom van het volk, daar met de hand op de grondwet trouw aan zweert, de bevolking trouw zweert, en de staat.

De regering is de overheid, niet de staat. Ik heb gezworen mijn landgenoten te beschermen tegen vijanden van binnen en buiten. Zo waarlijk helpe god mij almachtig. Ofwel, samengevat, het opperbevel is de regie kwijt, en kunnen onze collectieve reet kussen nadat ze hun eigen volk hebben aangevallen.

Dit is n initiatief vanuit onszelf en vanuit onderaf en lopen de aanmeldingen van veteranen per minuut binnen. Dan rest wat mij betreft de vraag, willen jullie onze pers verklaring hebben, en waar moet ik dat heen sturen?

B.vos

Oud lid
42 pantser infanterie, 103-verkenning staf staf BLJ
(tot zover de brief)

Lees hier meer over dit legeronderdeel:
https://www.limburgsejagers.nl/42e-bataljon-limburgse-jagers/

Media reactie:
https://www.at5.nl/artikelen/207989/veteranen-en-rode-kruis-distantieren-zich-van-protest-op-museumplein 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *