Moslims integreren niet

Het Noorse dagblad Document vestigde 6 maart 2019 de aandacht op een interview met de Nederlandse onderzoeker Ruud Koopmans waarin hij de islam in de westerse wereld aanroert. Koopmans is hoogleraar sociologie en migratieonderzoek aan het Instituut voor Sociale Wetenschappen aan de Humboldt Universiteit in Berlijn.

Koopmans doet al meer dan 20 jaar onderzoek naar integratie en assimilatie onder moslims in Europa en is tot een duidelijke conclusie gekomen: De islam laat zich niet verenigen met democratie en westerse samenlevingen.

Het Deense dagblad Berlingske vraagt de wetenschapper of er toch niet ergens een ‘positief verhaal’ is. Het antwoord is: Nee. Koopmans is zeker van zijn zaak – het is overduidelijk moeilijker om moslims te integreren dan andere groepen immigranten in westerse samenlevingen.

Reeds in 2013 publiceerde Koopmans een rapport met een met bijbehorend onderzoek waaruit blijkt dat twee derde van de ondervraagde moslims van mening is dat religieuze regels belangrijker zijn dan de wetgeving van het land waarin zij wonen.

Islam is het probleem
Door de 47 moslimlanden in de wereld te bestuderen op basis van mensenrechten en ontwikkeling in termen van sociale kwesties, economie en politiek, ziet Koopmans een duidelijk patroon. Het zijn landen die zich gescheiden van de buitenwereld houden  zonder enige bredere interactie met wat er buiten hun religie is.

De wetenschapper maakt duidelijk dat, zelfs als rekening wordt gehouden met sociaal-economische factoren, het resultaat hetzelfde is. Met andere woorden, het gaat om de invloed van religie op mensen, waar bijvoorbeeld de rol van vrouwen in de samenleving beperkt is en zij in veel gevallen helemaal niet deelnemen aan de arbeidsmarkt.

Bijkomende factoren, die Koopmans noemt als gemeenschappelijke factoren voor moslimgemeenschappen, zijn over het algemeen een hoog geboortecijfer en een laag opleidingsniveau.

Religie volgt met de migranten en verdwijnt niet omdat de grond onder hun voeten verandert. Koopman ziet in Europa een duidelijke ontwikkeling die steeds meer lijkt op wat in moslimlanden geldt – dat men zich afgezonderd houdt zonder bredere interactie met buitenstaanders.

Volgens de wetenschapper is het de letterlijke interpretatie van de koran die de integratie van moslims in de westerse samenleving verhindert. Hij gaat zelfs zover dat hij de letterlijke interpretatie een bedreiging van de wereldvrede noemt.

Het gelijk van Ruud Koopmans
“Deze analyse van Ruud Koopmans klopt als een bus. Maar in feite komt hij tot exact dezelfde conclusie van politici als Hans Janmaat, Pim Fortuyn en Geert Wilders al formuleerden: de integratie van de moslimpopulatie in onze samenleving is volstrekt kansloos.  Een vijfde colonne die hier via de baarmoeder onvermijdelijk de macht gaat overnemen waar eigenlijk nu al niets meer aan te doen is. We zijn domweg te laat om het tij nog te doen keren.

Of we het nu hebben over de politieke islam, de radicale islam of de vriendelijke Turkse buurman, uiteindelijk respecteren zij alleen hun islamitische wetgeving inclusief hun culturele extremiteiten zoals veelwijverij, vrouwenbesnijdenis, kinderhuwelijken en inteelt.

 De linkse Goedmens blijft echter hardnekkig volhouden dat de integratie slechts een kwestie is van enkele decennia en generaties, en bovendien gaat niet iedere moslim wekelijks naar de moskee, en andere sussende uitspraken.

Dat er talloze stromingen binnen de islam bestaan is ook al geen geruststelling. Dat bewijzen de burgeroorlogen in het Midden-Oosten ons afdoende. En die onderlinge bloedige twisten krijgen wij hier op de langere termijn ook op ons dak als de moslimpopulatie een bepaald niveau heeft bereikt.

 En inderdaad hoeft men geen langdurige studie achter de rug te hebben om tot deze conclusies te komen. Je moet wel een enorm bord voor je kop hebben om de agenda van de islam niet te doorzien. “Wij nemen in de toekomst hier de macht over!” en “Dit is ook ons land!” Met dit soort provocerende opmerkingen wordt menige autochtoon al vele jaren geconfronteerd in de openbare ruimtes door jonge en soms piepjonge Marokkanen en Turken.

Thuis en in de moskee horen ze niets anders, dus we weten al een tijdlang wat ons te wachten staat.  En toch blijven veel autochtonen volkomen blind voor dit scenario kiezen en blijven stemmen op partijen zoals GroenLinks, SP, D66 en zelfs de PvdA, want die zijn zo begaan met het klimaat en die doen zoveel goeds voor de arbeiders, de gewone man dus.

Intussen worden de problemen met de tegengestelde culturen, die al op jonge leeftijd op de scholen spelen, gebagatelliseerd en zelfs weggewuifd.
Berichtgevingen op scholen waar bepaalde kledingvoorschriften gelden, waar kinderen geen afbeeldingen van levende wezens mogen maken, waar jongens en meisjes niet naast elkaar mogen zitten in het klaslokaal of berichtgevingen over scholen waar een antiwesterse houding geprofileerd zou worden, komen regelmatig in het nieuws.

Op een kwade dag zullen ze echter wakker schrikken als ons Koningshuis en c.s. voor onbepaalde tijd op ‘vakantie’ gaat naar Argentinië en onze regering voornamelijk bestaat uit ministers met een dubbele nationaliteit, en de sharia wordt ingevoerd op voorstel van een zekere Femke Halsema. Nu nog burgemeester van Amsterdam maar tegen die tijd minister van Integratie.

Integratie? Jazeker, namelijk de integratie van de oorspronkelijke bevolking binnen de islamitische Staat der Nederlanden. En wie zich niet wil aanpassen krijgt te maken met de religieuze politie, dus niet zonder hoofddoek de straat op, en de Koran wordt verplichte leerstof op iedere basisschool.

 Is daar nou twintig jaar intensieve studie voor nodig om daar achter te komen?”

En wat te denken van dit bericht, dat hier onlangs verscheen, dat 35 Griekse christenen en één Albanese zijn gearresteerd omdat ze bij een “vluchtelingen” route op het eiland Lesbos een groot metalen kruis hadden opgericht. Het kruis wordt door de autoriteiten “kwetsend” voor de vele moslimmigranten op het eiland genoemd. “Als ze het afbreken, dan bouwen wij ‘m weer op,” verklaarde een bewoner. “Ze moeten begrijpen dat dit ons land is, onze religie, en ons symbool.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *