Dagelijkse praktijk

Steeds bewuster, en dus wakkerder, in het leven staan betekent concreet dat je open staat voor de dingen, die om jou heen gebeuren. Jij bent in staat om te kijken omdat je de slaap uit je ogen hebt gewreven. Als je de informatie die je tot nu toe ontvangen hebt, goed in je hebt opgenomen dan weet/ervaar je dat jij het mikpunt bent geworden van kwade, donkere machten in de lucht; archonten, die jou binnen de matrix willen houden.

“Toen de draak zag dat hij op aarde was gegooid, werd de draak woedend op de vrouw, en hij ging weg om haar andere kinderen te zoeken. Dat waren de christenen die zich hielden aan de wetten van God, en die in Jezus bleven geloven. De draak wilde hen allemaal doden”.

Zoals in ‘Twee Goden’ is uitgelegd staat ‘de vrouw’ voor de menselijke ziel. De ‘andere kinderen’ zijn, zoals de tekst zelf aangeeft, de christenen, de nieuwe scheppingen van God, de Vader.

Zoals je in het vorige hoofdstuk kunt lezen ligt de kwade macht van de demiurg in de schepping van de tijd.
Jij doet van nature dingen waarvan je weet dat die niet goed zijn voor je; jij weet dat ze schadelijk zijn voor je gezondheid, je relatie, je lichaam, je medemens enz.
Maar diep van binnen weet of voel je dat je dat je die verkeerde of slechte dingen eigenlijk niet wilt. Maar hoe kom je daar nou van af?

De kracht ontbreekt gewoon om weerstand te bieden tegen die slechte eigenschappen. En om nog eerlijker tegen jezelf te zijn: je wilt niet eens van die slechte gewoontes af komen! Sterker nog: het geeft jou steeds weer dat gelukzalige gevoel nadat je daar aan toegegeven hebt, ook al is dat maar voor een korte tijd. Daarna komt de kater, de domper, de teleurstelling, dat nare onbevredigende schuldgevoel.

Wat nu te doen?? Je bent op het cruciale moment aangekomen om tot een keuze te komen:

– ik verontschuldig mijzelf met uitspraken als: ach, dat ligt nu eenmaal in mijn aard, ik kan niet anders. Mijn vrienden doen het allemaal. Het is best wel stoer. Ik ken mensen die veel erger zijn dan ik. Mij verander je niet, want ik heb ADHD, enz.

– ik keer mij naar binnen en ik stort mijn gehele hart uit bij de Enige, die mij door en door kent: Jezus, over Wie ik al eerder heb gelezen. Dankzij Hem hoor ik bij die ‘andere kinderen’ die in Hem blijven geloven.

Wie zijn onhebbelijkheden bagatelliseert slaapt nog; hij behoort bij de nacht.

Maar laten wij die toebehoren aan de dag op onze hoede zijn en helder blijven denken. Want God wil ons niet straffen, maar redden.

Je hebt bijv. voor de zoveelste keer achter elkaar weer drugs gebruikt of te veel alcohol gedronken. Je hebt de verleiding niet kunnen weerstaan en je zit daar met een kater. De aanklagers, waar de lucht vol mee zit, fluisteren jou in: zie je wel, heb je je weer laten verleiden. Wat ben je toch een slapjanus!

Jij weet niet beter, dan dat het jouw eigen gedachten zijn. Misschien is het wel God Zelf, die jou veroordeelt. En daar lig je dan, weerloos en moedeloos, futloos en zonder energie. Uitgeput.
Je hebt je namelijk willoos overgegeven aan en laten parasiteren door de kwade machten (archonten) in de atmosfeer.

Maar vanaf nu niet meer! Anderen blijven liggen, net als jij voor die tijd; maar nu niet meer. Jij staat weer op. Want jij wilt dit leven vanaf nu niet meer! Dit ben jij met jouw innerlijke God overeen gekomen. Dit heb jij je voorgenomen. Ook al stond je zonet nog geheel achter jouw daad, maar NU wil jij dat niet meer. En daarin zit jouw Kracht: het eeuwige NU-moment. Dat is de gerechtigheid, dat uit het geloof spreekt; de overwinning over de draak, de duivel. De draak spreekt zijn aanklachten uit over de tijd: het verleden en/of de toekomst. Daarin ligt zijn macht:

– je hebt je weer laten verleiden met je verslaving; de zoveelste keer alweer.
Het NU-moment van het geloof zegt: Dat is verleden tijd; ook al is het maar 5 minuten geleden – het is gebeurd; voorbij, passé. Jammer, volgende keer weer een nieuwe kans (terwijl je best wel voelt, dat je dan wel weer zult toegeven aan die verslaving . . .)

– het wordt niks met jou, je bent een geboren mislukkeling, een verslaafde en een loser.
Het NU-moment van het geloof zegt: Dat is een onjuiste voorstelling van zaken. De draak is reeds overwonnen zo’n 2000 jaar geleden. Het is een kwestie van tijd en dan ligt hij ook verslagen onder mijn voeten.

De machten fluisteren jou in, dat jij je krampachtig in moet spannen en vechten tegen jouw onhebbelijkheden. Maar daar heb jij geen boodschap aan, want jij leeft in geloof en vertrouwen op jouw Schepper, die iets geheel nieuws in/van jou maakt! Jij neemt waar (= registreert) wat jouw zintuigen jou laten zien: je bent stoned, je bent dronken, je was driftig enz. dat kan je niet ontkennen, en dat hoef je natuurlijk ook niet te doen.
Omdat je nu weet dat die momenten behoren bij de illusie van de tijd – zij zijn slechts van voorbijgaande aard.

Bewust worden is: leven in het Nu. Het gehele leven is een aaneenschakeling van NU-momenten en zijn slechts moment opnames in de illusie van de tijd.

Blijf dan ook niet (te lang) hangen aan het verkeerde; niet van jezelf, maar vooral ook niet van de mensen om jou heen. Observeer en registreer alleen, maar hecht je niet vast aan het gebeurde; het is passé, voorbij. Hecht daar verder geen bijzondere waarde aan.

Luister wat de Heer NU tegen jou zegt:
“Overdag heb je de zon niet meer nodig, ’s nachts ben je niet meer afhankelijk van het licht van de maan. Het licht van de zon verdwijnt als de zon ondergaat. En het licht van de maan verdwijnt als de maan kleiner wordt. Maar jouw zon zal niet meer ondergaan, het licht van de Heer zal nooit verdwijnen! Hij zal je altijd licht geven, het zal nooit meer donker zijn. De dagen dat je verdriet had en rouwde, zijn voorgoed voorbij”.

 

2 reacties


  1. In de Eeuwigheid is geen tijd.
    Door de schepping van de tijd is daarmee een verleden en een toekomst ontstaan.
    Wie dus in de eeuwigheid van het NU leeft in geloof dat Jezus Christus voor al zijn zonden en overtredingen is gestorven, heeft de Aanklager van de mensen, de Draak, verslagen. De duivel heeft geen vat meer op hem!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *